چهل ستون
در استان اصفهان و شهر زیبای اصفهان باغی به وسعت 67000 متر مربع هستش که در ایت باغ بنای زیبایی به نام چهل ستون قرار داره. این بنا در زمان شاه عباس یکم شروع به ساخت کرده و وسطش عمارتی بوجد اومده. در زمان شاه عباس دوم و توی این عمارت تغییراتی بوجود اومده که میشه به اضافه شدن تالار آینه، تالار 188 ستون، دو اتاق بزرگ شمالی و جنوبی تالار آینه، ایوانهای طرفین سالن پادشاهی و حوض بزرگ مقابل تالار با تمام تزیینات نقاشی و آئینه کاری و کاشی کاری دیوارها و سقفها اشاره کرد.
از جمله زیباییهای چهل ستون میشه به شقف زیبا نقاشی تالاز 18 ستونی ، سفق تالار آئینه با آیینه کاری زیبا ، ورودی آیینه کاری شده در تالار مهمان، ستون های بسیار بزرگ تالار 18 ستونی و تالار آیینه که هرکدوم به بزرگی یک درخت چنار هستش. همچنین چهار طرف حوض وسط تالار که شیرهای سنگی قرار داره و آزاره های مرمری طراحی شده که در دوره صفویه معرفی کننده صنعت حجاری هستش.
سالن پادشاهی، تالار آیینه و لطراف تابلوهای بزرگ طلاکاری زیبایی داره و پادشاهان صفوی رو در حالات مختلف نمایش می دهد. این تابلوها مثل پذیرایی شاه عباس اول از فرمانروای ترکمنستان ( ولی محمدخان) ، جنگ چالدران شاه عباس اول ، پذیرایی شاه تهماسب اول از پادشاه هندوستان (همایون) ، جنگ شاه عباس و شیبک خان ازبک ، پذیرایی شاه عباس دوم از امیر ترکستان(ندر محمدخان) و همچنین جنگ کرنال در زمان نادر شاه افشار اضافه شده.
در سال 1335 خورشیدی تصویر در اتاق گنجینه کاخ چهل ستون از زیر گچ خارج شد که از شاه عباس اول با تاج مخصوص به همراه نقشی های دیگه ای قرار داره. آثار دیگه ای دوران صفویه مثل سردر «مسجد قطبیه» و سردرهای زاویه درب کوشک آثاری از مسجد درب جوباره یا پیر پینهدوز و مسجد آقاسی که روی دیوار ضلع غربی و ضلع جنوبی باغ نصب شده.
طبق اشعاری که از زیر گچ ها خارج کردن سال ساخت 1057 هجری قمری که همان 1026 هجری خورشیدی هستش رو ز روی مصرع مبارکترین بناهای دنیا که به حروف ابجد شمارش شده نشون میده.
علاوه بر اینکه انعکاس ستون های بیست تایی در حوض عمارت باعث بوجود اومدن چهل ستون شده، عدد 40 هم در قدیم کثرت و تعدد رو نشون میداده. اول ستون ها با آینه کاری ترئین شدن که توی زمان ظل السلطان قاجار این آیینه ها از بین رفتن.
مسیر دسترسی به چهل ستون
- ۹۵/۱۱/۲۹