حمام قجر
حمام قجر یکی از کهنترین و بزرگترین گرمابههای شهر قزوین هستش. این بنا به دستور شاه عباس صفوی در سال 1057 هجری قمری توسط امیر گونه خان قاجار قزوینی؛ از سرداران شاه عباس ساخته شد و به همین دلیل در ابتدا با نام «حمام شاهی» خوانده میشده.
مساحت این حمام در حدود 1045 مترمربع است و از دو قسمت جداگانه زنانه و مردانه و سه بخش اصلی سربینه، میاندر و گرمخانه تشکیل شده است. ورودیِ حمام رو به جنوب باز شده و پس از طی راهپلههای مارپیچ، سربینه وسیع حمام قرار میگیرد. در وسط سربینه حوض زیبایی قرار دارد. پلان سربینه به شکل 8ضلعی است و هر ضلع آن دارای شاهنشین و طاقنما میباشد. این بخش به وسیله راهرویی به گرمخانه متصل میشود.
گرمخانه دارای یک فضای مرکزی محدود و تعدادی فضای جانبی است. تزئینات گرمابه شامل کاشیکاری و طاقهای رسمیبندی شده است و کف آن با سنگ مرمر مفروش گردیده است. پشت بام این حمام نیز همسطح خیابان است.
این حمام در سال 1379 خورشیدی توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان قزوین خریداری و با سرمایهگذاری شهرداری قزوین و مدیریت سازمان نوسازی و بهسازی مرمت شد و به عنوان موزه مردمشناسی تغییر کاربری داد. این موزه شامل 3 بخش اقوام، آداب و رسوم و مشاغل میباشد و زندگی روزمره مردم به وسیله مجسمههایی در معرض دید عموم قرار گرفته است.
حمام قجر در استان قزوین و شهر قزوین و در خیابان عبید زاکانی این شهر قرار داره.
- ۹۶/۰۳/۲۲